ΑΟΦ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ-ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ




ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Α.Ο.Φ)
Παπακωνσταντίνου –Νερρέτης 5
53100 Φλώρινa
Τηλ:2385500195-fax:2385500196-κιν:6932919269
E-mail:a.o.flor@gmail.com
www.aoflor.blogspot.com

ΦΛΩΡΙΝΑ:25-2-2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την συμμετοχή στους υπερμαραθωνιους αγώνες δρόμου σχεδιάζει το προπονητικο team του Αθλ.Ομίλου Φλώρινας.
Συγκεκριμένα οι Χρήστος Τίτας και Παπακοσμά Βηθλεεμ δηλωθήκαν να λάβουν μερος
A)Στις 8-10/5/09 στον Διεθνή Υπερμαραθώνιο αγώνα με την ονομασία
ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 107,5 km
Ο αγώνας αναβιώνει τον άθλο του ημεροδρόμου Ευχίδα, και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι η πραγματική κατά το δυνατόν βέβαια, που ακολούθησε ο Ευχίδας. Είναι γνωστή σε όλους όσους έχουν λάβει μέρος μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα οι δρομείς των 107,5 χλμ. θα ξεκινήσουν από τις Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγία ΄Αννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο,Αράχωβα, και θα καταλήξουν στους Δελφούς, διασχίζοντας την δυτική Βοιωτία από νότο προς βορρά.
B)Στις 25-26/9/09 στον Διεθνή υπερμαραθώνιο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 246 km καλύπτοντας την διαδρομή ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ
Περιγράφεται δε ως η πιο δύσκολη διαδρομή στον κόσμο. Δύσβατα μονοπάτια και χωματόδρομοι με νερά και λάσπες ( αν έχει βρέξει ) διασχίζουν αμπέλια και ελαιώνες, σκαρφαλώνουν σε πλαγιές λόφων, ενώ το φόβητρο όλων των αθλητών και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος ( 1200 μ. ύψος ) μέσα στο πυκνό σκοτάδι, εκεί όπου ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα, εκεί όπου το τοπίο έχει μείνει αναλλοίωτο όπως 2500 χρόνια πριν, χωρίς ίχνος μονοπατιού, μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με θερμοκρασία 4° - 5° C και δυνατούς ανέμους. Η δοκιμασία της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους στο αποκορύφωμα τους !
Εξαντλητικές ακόμα και οι ατελείωτες ανηφορικές στροφές πριν την Σπάρτη, όταν πια και οι ακμαιότεροι των αθλητών αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις αφού έχουν χάσει κάθε επαφή με τον χρόνο και την πραγματικότητα και σέρνουν με δυσκολία τα βήματα τους προς τον τερματισμό. σαν αυτόματα.Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ένα τρίτον των αθλητών, ίσως και λιγότεροι φτάνουν στο τέρμα του αγώνα.
Ένας Σπαρταθλητής γνωρίζει καλά ότι η κατάκτηση ενός ρεκόρ σε μια τέτοια διαδρομή δεν είναι η βασική του επιδίωξη. Εκείνο που κυρίως επιδιώκει είναι ο τερματισμός μέσα σε 36 ώρες.
Το Δ.Σ του ΑΟΦ εύχεται καλή προετοιμασία στους 2 αθλητές του χωρίς τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου